Alice i Eventyrland

Alice i EventyrlandAlice i Eventyrland

Lewis Caroll
Illustrationer: Tove Jansson

Oversat af Birgitte Brix
132 sider
Carlsen 2013

 

Jeg vil lægge ud med en tilståelse: Jeg har ikke før læst Alice i Eventyrland i sin fulde længde. Derfor havde jeg glædet mig til at læse denne nyoversættelse.

Jeg blev desværre skuffet over fraværet af sammenhæng mellem de enkelte episoder i historien. Nonsensefortællinger er en genre, jeg sjældent begejstres over, og den samme oplevelse har jeg med “Alice i Eventyrland”. Man skal helt hen til slutningen, inden det bliver interessant.

Birgitte Brix har før haft held med at nyoversætte klassikere, og det er ikke hendes skyld, at det ikke rigtigt flyder. Fem parenteser på de to første sider er lige i overkanten, men ellers er det et godt sprog.

Det største plus er helt sikker Tove Janssons illustrationer. Ja, det er hende med Mumitroldene, og de stemningsfulde tegninger klæder historen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.