Dumme Lili

Dumme LiliDumme Lili

Mette Vedsø
Illustrator: Stine Illum
32 sider
Jensen & Dalgaard 2014

 

 

Der er så meget guld – og det er så svært at få fat på

Det er en udfordrende billedbog, forfatteren Mette Vedsø og illustratoren Stine Illum har lavet. Svært tilgængelig og kræver i hvert fald en voksen ved de første gennemlæsninger. Symbolikken og referencerne til andre tekster kræver en god guide. Karaktererne er også illustreret ret dystert og med grotesk store hoveder.

Når jeg alligevel omtaler Dumme Lili er det for den gode udviklingshistorie, Lili gennemlever. Som jeg beskrev det i min boganmeldelse på JAGOO: ”Historien har en meget traditionel hjem-ude-hjem komposition. Lili drager ud i verden for at finde sig selv ved at spejle sig i andre. Hun ender med at finde sig selv, hvor hun hele tiden har været: hjemme. Kompositionen introduceres allerede i forsats, som gengiver en række hjerter; først på hovedet derefter retvendt. Lilis eget hjerte siger ikke “Dunk, dunk, dunk”, som hjerter plejer at sige. Det siger “Dum, dum, dum.” Indtil sidste side.”

Lili går fra at være nedladende overfor sig selv til at acceptere, hvad hun er. Hun finder hjælpen i gamle Lydia, som ikke kræver noget af Lili andet end hendes selskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.