Nyhedsbrev 016 – 21. april 2016

Portræt PLUS den belæste praktiker og regnbue Monotype cursiva

Nyhedsbrev 016 – 21. april 2016

  1. Hvorfor kommer nyhedsbrevet på denne måde?
  2. Blogindlæg
  3. Boganmeldelser

1. Hvorfor kommer nyhedsbrevet på denne måde?

StatistikJeg plejer at udsende et nyhedsmail med links til blogindlæg mm. I lang tid har jeg undret mig over, at så få af dem bliver åbnet og dermed læst. Først da jeg kiggede nærmere, kunne jeg se tendensen: Jo flere link, der er i et nyhedsbrev, jo færre når den frem til. Jeg har en mistanke om, at det simpelthen er spamfiltre, der sorterer nyhedsmails med mange link fra.

Derfor prøver jeg nu at udsende en mail med ét link, nemlig til et nyhedsbrev, som ligger på hjemmesiden. Jeg er spændt på resultatet.


2. Blogindlæg

Vejledning af studerende(Næst)sidste mulighed før sommerferien

På grund af mange arbejdsopgaver må jeg begrænse tilgangen af nye aftaler indenfor vejledning, sparring og coaching indtil sommer. Hvis du vil være sikker på at få en aftale, skal du kontakte mig senest 1. maj.

Efter 1. maj kan jeg kun i begrænset omfang tage imod nye kunder. 1. maj er også skæringsdatoen for mit tilbud på sparring og coaching. Studerende vil fortsat kunne få vejledning til særpris.

Læs mere ved at klikke på billedet.


Foredrag på Casa CaroloCafe-foredrag om højt begavede børns læsning

Hvis du ikke kunne komme til foredraget på Casa Carola om højt begavede børns læsning, finder du her et resume af foredraget, mine “håndholdte powerpoints” og en litteraturliste.

Læs mere ved at klikke på billedet.


20160319 Brian P. Ørnbøl, Gunvor Ganer Krejbjerg, Louis JensenHvor står børnelitteraturen?

Til et arrangement med højtlæsning af Brian P. Ørnbøl, Gunvor Ganer Krejbjerg og Louis Jensen var jeg blevet inviteret med som moderator. Jeg blev bedt om at sige nogle ord om børnelitteraturens vilkår i dag.

Læs mere ved at klikke på billedet.


Bodil ChristensenRapport fra Statusseminariet

22. januar holdt Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark et stort seminar om året 2015’s børnelitteratur. Jeg skrev denne artikel, som blev bragt i Selskabets medlemsblad, Klods Hans.

Læs mere ved at klikke på billedet.


3. Boganmeldelser

Viola og veninderneViola og veninderne

Line Kyed Knudsen
Illustrator: Charlotte Pardi
28 sider
Carlsen 2015

Der er rift om de gode venindeskaber i børnehaven. Viola vil helst lege med Siri, og det er gensidigt. De vil begge gerne lege med Anna og Ida, men de to sidste bestemmer for meget, og legen går i stykker med det resultat, at Viola ryger ud på et sidespor. Det sker i dukkelegen, i far-mor-og-børn og når de leger zoologisk have. Læs mere ved at klikke på billedet.


BeriahBeriah

Frank Madsen
Illustrator: Susi Bech
63 sider
Eudor 2015

I fjerde del af serien om Gustav og raketbroderskabet fortsætter Gustavs forsøg på at finde hoved og hale i begivenhederne i Grødby. Nye læsere bliver hjulpet af Stella, som fortæller om sin flugt fra stjernebilledet Orion. Sammen med sin far skjuler hun sig for Beriah, som er chef for det hemmelige politi på Stellas planet. Ved at ændre sin hudfarve fra den naturlige grønne farve kan de blande sig ubemærket med jordboerne. Næsten ubemærket. Læs mere ved at klikke på billedet.


Mekano MaxMekano Max

Brian P. Ørnbøl
Illustrator: Tom Kristensen
52 sider
Calibat 2016

Mekano Max er ved at ordne sin bil, da en tyv stjæler en bolt. Max sætter efter ham og kommer dermed til at deltage i en konkurrence om at gennemføre et løb med mindst brændstofforbrug. Da Mekano Max får hjælp af alle mulige dyr undervejs, vinder han løbet. Læs mere ved at klikke på billedet.


Del gerne Den belæste praktiker med andre i dit eget netværk.

De kan f.eks. – som du har gjort – tilmelde sig nyhedsbrevet. Det kan de gøre i venstre side af Den belæste praktiker.