Særligt sensitive – børn

SSærlig sensitive - børnærlig sensitive – børn

Susanne Møberg
59 sider
Møbergs Forlag

Der er et stigende fokus på særligt sensitive børn. Det ses også i en række fagbøger. “Særligt sensitive – børn” hører til blandt de allerbedste. Skrevet med stor indsigt og i en meget overskuelig form.

Jeg kaldte den “en rigtigt god begynderbog, som det er realistisk at få læst for de fleste” i min boganmeldelse på www.jagoo.dk, hvor jeg også skrev:

“Forfatteren er pædagog og pointerer, at SÆRLIGT SENSITIVE – BØRN ikke handler om pædagogiske principper og ikke er en fyldestgørende bog. Det gør ikke noget. Bogen giver et godt overblik, og man bør kunne forvente, at den læses af alle, hvis f.eks. en institution tager den hjem. Anbefal den også til forældre til børn, man ”mistænker” for at være særligt sensitive. Da 15 – 20 procent af alle børn er særligt sensitive, vil man ofte møde dem.

Særlig sensitivitet er et karaktertræk og ikke en diagnose. Det er medfødt og arveligt. Susanne Møberg bruger betegnelsen særligt sensitive børn, hvor mange andre kalder det børn med (en) særlig sensitivitet. Der ligger ikke noget fordømmende i det, det er udelukkende en konstatering. Tværtimod beder SÆRLIGT SENSITIVE – BØRN læseren om at forholde sig neutralt til den kendsgerning, at barnet er særligt sensitivt. Børnene er forskellige, og den bedste hjælp er voksne, som forstår, hvad den særlige sensitivitet betyder for den enkelte.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.