Skal jeg fortælle dig om autisme?

Skal jeg fortælle dig om autismeSkal jeg fortælle dig om autisme?

Jude Welton
Illustrator: Kirsten Gjerding
Oversat af Charlotte Pietsch
54 sider
Dansk Psykologisk Forlag 2014

 

 

 

Her er en hurtig indføring i, hvad autisme kan betyde, fortalt gennem drengen Tom. Sprog og layout gør Skal jeg fortælle dig om autisme? velegnet til både børn og voksne.

Ved at tage fat i hverdagssituationer bliver Toms liv genkendeligt og noget, man kan forholde sig til, uanset om man selv er barn med autisme, er kammerat til én eller er voksen. Illustrationer og tekst følger hinanden godt.

“Der kommer i øjeblikket mange gode titler, som fortæller om livet med et personlighedstræk eller en diagnose. Skal jeg fortælle dig om autisme? giver drengen Tom en stemme. F.eks. fortæller han om sin tidlige barndom, om sin måde at opleve verden på og om sine særlige interesser. Han får også fortalt, at ikke alle er ligesom ham, selv om de også har autisme. Det er en vigtig pointe.

(…)

Skal jeg fortælle dig om autisme? kan anbefales som en første introduktion til alle, som omgås børn med autisme. Jeg vil anbefale, at man supplerer med noget litteratur, som går mere i dybden. Til børn er den meget velegnet. ” (Fra min boganmeldelse på JAGOO.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.