Skoven fra oven

Skoven fra ovenSkoven fra oven

Karen Filskov
28 sider
Gyldendal 2015

 

 

Med Skoven fra oven får man en noget utraditionel billedbog – hvis man i det hele taget kan betegne den sådan. Der er nemlig ikke egentlige billeder i bogen. I stedet danner teksten konturerne af et dyr eller andet fra skoven. Teksten kan være suppleret med U’er, skråstreger eller andet for at fuldende “billedet”.

På hver side viser overskriften, hvad teksten omhandler. Af og til kan de enkelte dele af teksten læses i forskellige rækkefølger. Enten angiver hjælpepile, at man selv kan vælge frit, eller de angiver den retning og rækkefølge, forfatteren har tænkt.

Bogen fremstår lidt gammeldags på den solide og grundige måde. Et kraftigt mat papir og et lidt usædvanligt format på 18 x 30 cm. Omslaget er lidt ru og rummer en smuk og holdbar bog. Overskrifterne er i en retro skrifttype. Siderne er holdt i skiftende baggrundsfarver (dog kun én pr. side) med sort eller hvid skrift. Kun forsiden er i grøn, rød og hvid. Ved at holde de visuelle virkemidler i ro, bevares fokus på teksten, som bærer både ordet og billedet.

Skoven fra oven vil blive elsket af især visuelt sensitive børn og voksne, som får en pause fra sansebombardementet i mange andre billedbøger. Nogen vil muligvis kalde den kedelig, men det må være prisen for at lave en så gennemført afdæmpet bog.

Det overrasker ikke, at Skoven fra oven er udgivet med støtte fra Statens Kunstråd.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.