Store røde vrede

Store røde vredeStore røde vrede

Mireille d’Allancé (tekst og illustration)
28 sider
Bolden 2013

 

 

 

 

En bog om den store vrede. Drengen Malte har så meget vrede i sig, at den kommer ud af ham som et monster. Monsteret hærger hans værelse, og Malte får nok, da det gå ud over hans yndlingslegetøj.

“Store røde vrede anerkender vreden i barnet. Det er en følelse, som er i alle. Derimod gør den op med de ødelæggelser, vreden kan afstedkomme. Rent visuelt bliver Vreden mindre, da Malte stopper den. Fra at være mange gange større end Malte selv kan Vreden nu tages i hånden og puttes væk. “Nå, der er du! Er du så færdig, din hidsigprop?! Nu er det mig, der bestemmer,” siger Malte, “… og – vupti! – jeg har fået nok af dig. Sådan. Og så ikke en lyd mere fra dig, forstået?”

Teksten er holdt i børnehøjde, både i direkte tale og i sin beskrivelse af karaktererne, handlingen og miljøet.” (Fra min boganmeldelse på JAGOO.)

Store røde vrede er meget velegnet til at læse sammen med både det meget følelsesstyrede barn og børnene i dets omgivelser. Billedbogen sætter både ord og billeder på øjeblikkene før, under og efter den ustyrlige vrede.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.