William & Athena-serien

William & AthenaWilliam & Athena-serien

Kit A. Rasmussen
Forsider: Anders Walther
885 sider fordelt på 6 bind 
Høst & Søn 2011-2014

 

 

Jeg har læst hele “William & Athena”-serien, hvis sjette og sidste bind “Labyrintens ritual” udkom sidste år. De to børn, som har lagt navn til serien, følger arkæologiske udgravninger og rodes ind i spændende eventyr. Der er flere referencer til Indiana Jones, og serien spiller med på slægtskabet.

Især fortællestilen har gjort indtryk: “Kit A. Rasmussen benytter sig af forskellige virkemidler til at holde et højt fortælletempo. Bl.a. er kapitlerne skiftevis skrevet ud fra Williams og Athenas synsvinkler. De to børn er forskellige, derfor kan læseren efter personlighed identificere sig med en af de skiftende hovedpersoner. Athena er den temperamentsfulde og følelsesmæssige handlende. William er mere forsigtig og velovervejet, og det er ofte ham, som løser gåderne, som undervejs forsøger at stoppe deres rejser. William er den, som udvikler sig mest gennem serien, men begge børn må se deres liv forandret for altid, inden eventyret slutter. ” (Fra min boganmeldelse på www.jagoo.dk.)

Serien er ualmindeligt spændende fortalt, og man fristes til lige at læse et kapitel mere… og mere. Samtidig får læseren et lille indblik i de gamle kulturer, som William og Athena udforsker undervejs.

Læs om de tre første bøger i serien her:
Kejserens hemmelighed
Gravens forbandelse
Prøvelsernes huse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.