Snus Mus

Snus MusSnus Mus

Larven, der blev væk + Månetyven
Frank Madsen.
Illustrator: Sussi Bech
2 x 32 sider
Bolden 2013

 

Jeg har en stor interesse for skønlitterære bøger, som også formidler fakta. Her er to bøger, som gør det på en virkeligt god måde. Det er både en detektivhistorie med to små søde mus og en bog, hvor man bliver klogere på hhv. månens faser og sommerfuglens stadier. Jeg er virkeligt begejstret.

I min boganmeldelse på JAGOO skrev jeg bl.a.:

“I begge bøger er der et læsespor for barnet og et for den voksne. Det træder særligt tydeligt frem i Larven, der blev væk.

For børnene er det historien om Marie Marol, som kommer til de to mus med et problem: Hendes veninde, larven Linda, er forsvundet. Lindas pels og noget mystisk glitrende støv er de eneste spor, indtil de finder et kort, som leder dem videre til en avisannonce. I deres søgen kommer de til Sommerfugle-Revyen, og det viser sig, at Linda blot er blevet forvandlet til en sommerfugl. De to veninder genforenes, Bente får lov at beholde pelsen og Snus Mus har endnu en gang opklaret et mysterium.

Der er også noget for voksne. Smålumre hentydninger givet med humor overskygges kun af, at man (forhåbentligt) ret hurtigt gætter, at larven er blevet til en sommerfugl: De to veninder har været på salatbar (sikke et ordspil!) og danset tango. Lindas pels mangler og de to detektiver kommer undervejs til et billigt motel. Revyen ligger i Luskestræde og sådan kan man blive ved. Det hele er fortalt i en krimi noir-tone, som passer godt til billederne af den selvfede detektiv med den tjenende assistent.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.