Naturen siger: Tag en slapper!

Naturen siger: Tag en slapper!Naturen siger: Tag en slapper!

Mange danskere vågnede her til morgen op til sne og frost. Tag det som et vink med en vognstang om, at nu er det sæson for at sætte hastigheden ned og finde dit indre hulemenneske frem.

Det sker hvert år, når den første sne falder: Vi får så travlt med at fortælle, hvor forfærdeligt det er. At nu står verden altså ikke længere. At de trafikulykker, som altid følger den første sne, skyldes vejret. Skadestuerne får ekstra travlt med forstuvede ben og arme på fodgængere.

Se i stedet sneen som en mulighed for at gå i vinter-mode, hvor du bruger mere tid på det, som giver dig lykke. Vær noget for dig selv og for andre. Her er fem forslag til, hvordan du kan gøre en snedag til en plusdag:

1. Sortér i dagens program

Lav en liste over de ting, du havde tænkt dig at nå i dag. Streg så de punkter ud, som ikke er nødvendige. Det giver plads til andre ting. Vær ikke bange for at strege dejlige ting ud, du kan altid tilføje dem igen.

2. Skal det være nu?

Kig så på det, der er tilbage på listen. Hvor meget tid behøver du reelt at bruge på dem? Kan de gøres på en måde, så sneen ikke er en hindring? Skal de måske udsættes til en anden dag? Du kan sagtens vaske tøj, men måske skal du vente med at flytte den gamle stak fliser til foråret?

3. Tilføje want-to-do-ting

Nu kommer det rare: Skriv nogle ting på, du gerne vil. Du har jo lige givet dig selv nogle ekstra timer, som du selv bestemmer over. Er du til bøger, så læs. Er du til film, så se en film. Er du til håndarbejde, så find det frem.

4. Gør tingene på en anden måde

Du er måske skuffet over, at den planlagte cykeltur halvøen rundt ikke kan blive til noget? Så grib sneskovlen, det giver lige så meget motion – og du kan se resultatet bagefter. Ikke på Endomondo, men du kan kigge ud af vinduet. Har du brug for det, så læg fotos af “før og efter” på Facebook. Hvis du ikke har fortov nok til at erstatte cykelturen, så vil din nabo sikkert være taknemlig for, at du ikke lader skelstenen stoppe dig.

5. Glæd andre

I dag kan være en god dag at glæde andre. Inviter en ven på en kop te. Skriv et brev. Planlæg julegaven. Send denne blog til en ven og fortæl, at teksten fik dig til at tænke på ham/hende.

Ha’ en rigtigt god vinter!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.