Den forkerte død

Den forkerte dødDen forkerte død

Kenneth Bøgh Andersen
321 sider
Høst & Søn 2009

 

 

 

 

I tredje del af Den store djævlekrig er Filip skyld i, at drengen Søren kommer til Helvede før tid, og han beslutter at følge efter ved egen kraft. De to drenges for tidlige ankomst er kun en lille del af de forandringer, som truer balancen mellem det gode og det onde.

I sin søgen efter Søren kommer Filip både til det græske dødsrige Hades og til Paradis, hvor han endnu engang bliver skuffet i sit håb om at gense sin far, som døde, inden Filip blev født. Skuffelsen er så meget større, da det går op for ham, at faren ikke alene har været uvidende om, hvordan Filip har forsøgt at være en god søn for ham. Da tiden går anderledes i Paradis, ved faren ikke engang, hvor gammel Filip er. Han kender ikke Filips navn. Faktisk kender han ham slet ikke.

Læseren drages med ind i Filips forvandling fra… ja fra engel til djævel. Vi må gå med på den præmis, som Filip sætter op: At noget er så ondt, at kun ondt kan bekæmpe det. Som det også skete for Filip i de tidligere bind af serien, sænker vi langsomt paraderne, så moralen ikke står i vejen for et større mål.

Der er lagt op til en spændende afslutning i fjerde bind. Sidste ord i Den forkerte død er “Fortsættes…” Jeg kan knap vente.

(Kenneth Bøgh Andersen afslørede efteråret 2014, at der ville komme en 5’er i serien.)

Andre bøger i serien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.