Ondskabens engel

Ondskabens engelOndskabens engel

Kenneth Bøgh Andersen
315 sider
Høst & Søn 2010

 

 

I fjerde og sidste del af Den store djævlekrig samles (næsten) alle de løse ender fra de tidligere bind. Filip Engel forvandler sig til djævel og drager ud for at finde sin kære Satina blandt den hær af djævle, som har sat sig op mod Djævelen (ham med stort D), fordi han var for eftergivende og mild! Så forstår vi, hvad der er på spil.

Med hjælp af rekvisitter fra jødisk, kristen, græsk og nordisk mytologi samler de to parter kræfter til det store slag, som sådan en fortælling naturligvis må indeholde.

Ondskabens engel har klare referencer til eventyrgenren. Filip drager ud i (under)verden for at finde sin skæbne, endda med den obligatoriske madpakke, som (mad)mor har lavet til ham. Her hører sammenligning til gengæld op, for Filip må endnu en gang bruge både sin lyse og sin mørke side i kampen mod den ekstreme ondskab.

Den store djævlekrig er på en måde tro mod Bibelens univers og den kristne kirkes udlægning: Jahve er den store skaber og mange af de bibelske fortællinger indgår i Kenneth Bøgh Andersens univers. Det er bare ikke alt, som står i Bibelen, nogle af hullerne udfylder “Den store djævlekrig” for os. Særligt genialt skrevet er et kapitel midt i Ondskabens engel, som genfortæller syndefaldsmyten, som Djævlens kogekone fortæller den til Filip. Hvordan de to ærkeengle Mikael og Lucifer vælger hver sin side med et evigt fjendskab til følge.

På den anden side er det en hel anden verden, Kenneth Bøgh Andersen udfolder. Et multivers, hvor de forskellige religioners myter og dødsriger indgår. I indbyrdes konkurrence, men også med respekt for hinandens forskellige opgaver. En respekt, som tager skade, da oprørernes leder overskrider de usynlige grænser og bryder de uskrevne regler.

En meget værdig afslutning på serien om Den store djævlekrig.

(Kenneth Bøgh Andersen afslørede efteråret 2014, at der ville komme en 5’er i serien.)

Andre bøger i serien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.