Den gode opgave

Den gode opgaveDen gode opgave

Lotte Rienecker, Peter Stray og Signe Skov
382 sider
Samfundslitteratur 2012

 

 

“Lad det være sagt med dets samme: Den gode opgave er en klassiker, som mange studerende gennem årene har haft god brug af. Den er kommet i fjerde udgave og bliver brugt på mange forskellige studier. Denne position forpligter, og med den optik skuffer den.

Overblik er væsentlig i en fagbog af denne størrelse. Det får man ofte allerede i indholdsfortegnelsen, men med ti siders indholdsfortegnelse forsvinder overblikket snarere. Den kommer til at fungere som et supplement til de syv sider stikord sidst i bogen, som er meget mere anvendelige. På bogens hjemmeside kan man hente de væsentligste pointer. Det sker i et 68 siders dokument, også her kunne der være strammet op.

Jeg er ikke i tvivl om, at mange pædagogstuderende vil kunne bruge Den gode opgave. Sandsynligvis den gruppe, som allerede har godt styr på at skrive opgaver og gerne vil give det et yderligere løft. De vil f.eks. nærlæse afsnittet om den skov af genrer, som bl.a. indbefatter undersøgende, registrerende, formidlende/lærende, ræsonnerende, vurderende og regulerende tekster.”

(Fra min boganmeldelse på JAGOO.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.