Frede Frøs fantastiske tale

Frede Frøs fantastiske taleFrede Frøs fantastiske tale

Michael Chissick
Illustrator: Sarah Peacock
Oversat af Johnnie McCoy
44 sider
Dansk Psykologisk Forlag 2013

 

 

Jeg har brugt ”Frede Frøs fantastiske tale” flere gange, siden den udkom. Både sammen med børn på 10-13 år og til selv at prøve åndedrætsteknikker af. Ved hjælp af en enkel historie om en nervøs frø bliver læseren præsenteret for lettilgængelige øvelser.
For nylig blev jeg opmærksom på, at jeg ikke har delt den med læserne her på siden. Derfor – bedre sent end aldrig – vil jeg godt fortælle om den nu.

I min boganmeldelse på www.jagoo.dk skrev jeg: ”Frede Frø skal holde et foredrag om vejtrækning på Frøskolen, og det ved han ikke noget om. Han får hjælp fra en krokodille, en humlebi, Hr. Kløvert (som hugger brænde) og en løve. De viser hver en måde at trække vejret på, som hjælper dem i forskellige situationer. På den måde bliver både Frede Frø og læseren klogere på vejrtrækning og får samtidig redskaber til at dæmpe uro, hovedpine og vrede samt til at tale højere.

Krokodillen trækker nemlig vejret ind og ud gennem næsen, når den har brug for at blive rolig. Løven trækker vejret ind gennem næsen og BRØLER ud gennem munden for at gøre stemmen kraftig. Humlebien trækker vejret ind gennem næsen og nynner for at komme af med sin hovedpine. Hr. Kløvert løfter øksen højt over hovedet, mens han trækker vejret ind gennem næsen og råber “Haaaaa”, mens han hugger, for at komme af med sin vrede.”

Det er en meget nem måde at stifte bekendtskab med både yogastillinger og vejrtrækningsøvelser for børn. For de voksne er der vejledning mm., så man kan være med, selv om man ikke kender noget til yoga, meditation eller mindfulness i forvejen.

Læs også her om, hvordan jeg har brugt Frede Frøs fantastiske tale i min praksis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.