Den lille Rødspætte og ulken

Den lille Rødspætte og ulkenDen lille Rødspætte og ulken

Pia Brummerstedt
Illustreret af Sara Legind-Hansen
24 sider
PiSa 2014

 

 

Der findes mange genfortællinger af Den lille Rødhætte. Den lille Rødspætte og ulken gør det med stor humor og flair for sproget. Billedsiden er jeg mindre begejstret for. De meget kraftige farver er voldsomme og tager fokus fra de fisk, som burde være i centrum. De ligner i øvrigt også hinanden lidt for meget.

I en billedbog bør der være en balance mellem tekst og illustration. I dette tilfælde er det teksten, som trækker meget op. Den vil give smil på læberne og grin i ørerne.

I min boganmeldelse på JAGOO skrev jeg bl.a.: “Med mange sjove ordspil genfortælles det klassiske eventyr om Rødhætte i en vandet version. Den lille Rødspætte skulle ud til sin onkel Kulmule, som var søsyg og lå hjemme i sin vandseng uden hverken vådt eller tørt. Så er tonen slået an. Undervejs mødte Den lille Rødspætte ulken, hvis tænder løb i vand. Han narrede Den lille Rødspætte til at plukke søanemoner og slugte imens onkel Kulmule trods vandlåsen på huset. Sværdfisken kom til sidst og reddede både onkel Kulmule og Den lille Rødspætte. Ulken blev udstoppet og står nu på en skole.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.