Sensitive børn
Athina Delskov og Lene Sonne
342 sider
Aronsen 2014
Det er den første bog om sensitive børn, som er skrevet i Danmark. Der er fordomme nok om sensitive børn, og de bliver taget op i bogen, som også refererer, hvordan sensitivitet ses i hjernescanninger. En hel del almenpædagogisk viden bliver overført til arbejdet med sensitive børn. Det samme gælder de tiltag, bogen anbefaler. De er gode for (næsten) alle børn og helt nødvendige for sensitive børns trivsel.
I min boganmeldelse på JAGOO går jeg meget mere i dybden. Her blot et lille udpluk:
“Sensitive børn er skrevet med stor kærlighed og indlevelse for en gruppe børn, som bliver misforstået og ikke får mulighed for at udfolde deres potentiale. Bogen er skrevet tæt på børnenes hverdag og har kapitler til såvel forældre som fagpersoner. De mange cases og forslag til tiltag gør den anvendelig for alle, som har med børn mellem 0 år 12 år at gøre. Sproget er let at gå til, selv om det kræver en del af læseren at gennemskue bogens opbygning
(…)
Sensitive børn har en meget bred målgruppe, og en del af kapitlerne vil kun interessere enkelte grupper. Man kommer et godt stykke ind i bogen, inden det bliver klart, hvordan opbygningen er. Der er meget for forældrene. De mere faglige kapitler er hensigtsmæssigt delt ind i sundhedsplejerskernes område, dagpleje og vuggestuer, børnehave, skolestart og indskoling samt skolen (som åbenbart ikke indbefatter indskolingen?). Forældresamarbejdet får også et særligt afsnit.”
Tilføjelse 25. april 2015: Nu er der også kommet en lille bog ved navn Introduktion til Sensitive børn på 102 sider. Den formidler de væsentligste pointer i Sensitive børn. Det er især gået ud over det stof, som er skrevet til professionelle, til gengæld er den blevet både mere overkommelig og overskuelig for f.eks. familiemedlemmer eller kammerater.